40 procent vrouwen trouwt niet


Veertig procent van de Amerikaanse vrouwen tussen de 15 en 44 jaar oud is nooit getrouwd, dat blijkt uit een groot onderzoek uit van het ‘National Center for Health Statistics’. Vrouwen met een donkere huidskleur trouwen het minst. Vrouwen met een hoge opleiding scheiden het snelst.

Foto: Flickr.com/Sean Choe

Voor het onderzoek werden tussen 2006 en 2010 22.682 mensen geïnterviewd in de leeftijdscategorie 15 tot 44 jaar oud. Uit de onderzoeksdata kwam naar voren dat er steeds vaker wordt samengewoond en later wordt getrouwd. Of zelfs helemaal niet.

Het onderzoekscentrum groepeerde de ongehuwde vrouwen op etniciteit. Van de Afro-Amerikanen trouwt 55 procent niet, daarna komen de Amerika geboren Spaanstaligen (49%), gevolgd door Aziaten (39%) en van de blanke dames blijft 35 procent alleen over.

Wanneer er toch getrouwd wordt, blijken huwelijken minder stabiel te zijn. Binnen 20 jaar hangt 52 procent van ondervraagden de trouwring aan de wilgen. Opleidingsniveau kan voorspellen hoe lang bruidsparen bij elkaar blijven.

Van de dames met een lange opleiding is bijna tachtig procent na twintig jaar nog getrouwd. Wanneer ze een HBO of universitaire opleiding hebben afgerond zakken deze getallen naar 49 en 41 procent. Bij mannen lopen deze cijfers iets minder ver uit elkaar. Drie kwart van de mannen met een lage opleiding is na twintig jaar nog getrouwd. Wanneer ze langer naar school zijn geweest zakt dit percentage naar 54 en 47 procent.

Wist je dat koppels die jong scheiden meer lijden?

Follow Faqtman on Twitter