Man is zekere huismus


Niet alleen wil de man liever trouwen dan de vrouw, ook vindt hij het belangrijker om de hoofdkostwinnaar te zijn. Hij is niet dol op fulltime werkende moeders en een leven als huisman past al helemaal niet in zijn straatje. Bovendien kan hij minder goed single zijn dan de vrouw. Desondanks is de man vele malen zekerder dan zijn vrouwelijke tegenhanger.

Dit zijn de conclusies uit een onderzoek onder 2500 mannen en 1400 vrouwen uit het Discovery Channel en TLC panel.

Mannen vinden het belangrijker dan vrouwen om hoofdkostwinnaar te zijn: twee derde van de mannen vindt het aanvaardbaar als de vrouw hoofdkostwinnaar is, terwijl dit percentage bij de vrouwen ruim driekwart is. Terwijl ruim de helft van de vrouwen vindt dat vrouwen fulltime moeten kunnen werken naast het moederschap, weigert een kwart van de mannen pertinent om een dag minder te gaan werken.

Verder is opvallend dat terwijl 81 procent van de vrouwen aangeeft het prima te vinden als haar man huisman is, slechts een derde van de mannen huisman is of deze rol graag zou willen vervullen.

Meer dan 90 procent van de vrouwen is wel eens jaloers op andere vrouwen. Bij de mannen is dit slechts 14 procent. Vrouwen zijn bovendien veel onzekerder dan mannen. Slechts 2 procent van de vrouwen geeft aan nooit onzeker te zijn in de liefde. Bij de mannen is dat 60 procent.

Een derde van de single vrouwen geeft aan een echte ‘happy single’ te zijn. Bij de mannen is dit slechts een vijfde. Als een man eenmaal zijn vrouw heeft gevonden, vindt hij het belangrijk om haar voorgoed aan zich te binden: de helft van de mannen vindt trouwen noodzakelijk, bij de vrouwen is dit slechts 6 procent. Van de mensen met een relatie heeft 84 procent van de vrouwen een kinderwens, tegenover 42 procent van de mannen.

Mannen en vrouwen zijn het er over eens: vreemdgaan is not done. Hoewel bijna alle mannen en vrouwen zeggen elkaar te vertrouwen als ze eenmaal een relatie hebben, controleert maar liefst twee derde van de vrouwen de telefoon van haar partner op geheime sms’jes. Een derde van de mannen doet hetzelfde.

Follow Faqtman on Twitter