3 mysterieuze sleutels


Een mens heeft gemiddeld negen sleutels, waarvan drie nergens op lijken te passen.

Als je fiets wordt gestolen, wat doe je dan met het sleuteltje? Weinig mensen zullen hem weggooien, je zou je fiets nog eens ergens kunnen zien staan. Kun je hem fijn terug jatten. Maar de grote kans dat je fiets voor altijd foetsie is. Het sleuteltje ligt ergens en je vergeet op welk slot hij ooit paste.

De gemiddelde mens heeft drie van dat soort sleutels, ontdekte de Britse verzekeringsmaatschappij Esure. Vrouwen hebben gemiddeld tien sleutels, mannen negen.

'Handig voor mijn beroepsgroep...'
Vrouwen weten echter beter waar sleutels op passen dan mannen, zij hebben maar 20 procent ‘loze sleutels’. Vrouwen zijn wel de grootste verzamelaars, tussen de mensen die meer dan twintig sleutels hebben, zijn ze in de meerderheid

Nog meer sleutelfeitjes van Esure? Zo’n 5 procent van alle huissleutels heeft een label waarop het adres staat. Handig voor inbrekers als je ze kwijt raakt. Één op de vijf huishoudens verstopt een sleutel binnen drie meter van de voordeur. ‘Onder een steen’ en ‘onder de deurmat’ zijn de populairste verstopplaatsen. Ook leuke informatie voor het inbrekersgilde.

Follow Faqtman on Twitter