1,2 miljoen mensen willen Area 51 bestormen


Area 51

Wat doet de Amerikaanse luchtmacht op de basis met de codenaam Area 51? Sinds de afgelegen en geheime basis in de jaren vijftig opende, gaan geruchten dat er buitenaardse wezens rondlopen die op aarde zijn neergestort. De Amerikanen zouden hun technologie daar testen. Maar zeker weten doet niemand dat natuurlijk. En een grote groep burgers accepteert dat niet meer.

Een Facebook community met de merkwaardige naam Shitposting cause I’m in shambles roept op om op 20 september Area 51 te bestormen. Tot nu toe hebben 1,2 mensen aangegeven naar dat ‘evenement’ toe te gaan. De redenering is dat als genoeg mensen aan de poort proberen binnen te komen, het sommigen zal lukken.

Area 51

Het doel is dan om ‘de aliens’ te vinden.

Hoewel het plannen van de bestorming als grap is bedoeld, lijken sommige mensen het ondertussen aardig serieus te nemen. Ook de luchtmacht denkt ondertussen dat sommige mensen daadwerkelijk van plan zijn om te komen op 20 september. Ze hebben een officiële waarschuwing uit laten gaan om vooral niet te proberen de poort te benaderen.

Het bestaan van Area 51 is pas sinds 2013 officieel erkend, na een onderzoek door George Washington University. Volgens de luchtmacht testen ze er nieuwe vliegtuigen. Zo is in de jaren vijftig het spionagevliegtuig U2 op de basis ontwikkeld. Aanwijzingen dat er buitenaardse wezens rondlopen, zijn nooit gevonden.