Knettergekke koninklijke bruiloften


Isabel II van Spanje. Getrouwd met een homoseksueel.

Zwaaien met vlaggetjes, wachten op de kus. Romantiek. Zo doen we het nu. Maar hoe ging dat vroeger?

Ivan de Verschrikkelijke
De Russische tsaar (1530-1584)  houdt een soort miss-verkiezingen om zijn (acht!) bruiden te vinden. Daarbij betast hij de dames flink om te weten wat voor vlees hij in de kuip heeft. De meeste van zijn vrouwen sterven jong, eentje omdat ze door hem wordt verdronken.

Frederik de Eerste van Pruissen
De Duitse koning (1688-1740) is bang voor spoken. Als hij zijn derde vrouw voor het eerst ziet, schrikt hij enorm. Ze heeft een witte nachtjapon aan en ze heeft zich gesneden, zodat er bloed op zit. Frederik krijgt een hartaanval en sterft.

Josef II
De Oostenrijkse keizer (1741-1790) trouwt met Josefa, zijn tweede vrouw. Ze heeft een huidziekte waar hij van gruwelt. Daarom laat hij een verbindingsdeur tussen hun slaapkamers dichtmetselen. ‘Als ik ook maar een klein stukje van haar lichaam kan vinden waarop geen puisten zitten, dan zou ik kinderen bij haar verwekken’, schrijft hij. Schijnbaar lukt hem dat niet, want ze krijgen geen nageslacht.

Koning George IV
De Britse koning (1762-1830), een voorvader van William, heeft zo weinig op met zijn aanstaande bruid Caroline, dat hij dronken wordt op hun huwelijksdag. Dat stelt hem in staat om nageslacht te verwekken. De twee zien elkaar daarna nooit weer.

Keizer Ferdinand I
De heerser (1793-1875) over heel midden-Europa is door inteelt zwaar gehandicapt, lichamelijk en geestelijk. Tijdens de huwelijksnacht heeft bij vijf epileptische aanvallen. Er komt dan ook geen nageslacht.

Isabel II
De koningin van Spanje (1830-1904) wordt gedwongen met haar neef Francisco te trouwen. Hij is klein en homoseksueel. Tijdens het huwelijk barsten beiden in tranen uit. Isabel zal later klagen dat Francisco meer kant draagt in bed dan zij.

Follow Faqtman on Twitter