Gevaarlijkste plaatsen ter wereld


Waar kun je beter geen vakantie gaan vieren? Een groot Amerikaans verzekeringsconcern zocht het uit en kwam met deze lijst van plaatsen waar de kogels je om de oren vliegen.

1) Caracas, Venezuela – Latijns-Amerika is veruit het meest gevaarlijke continent in de wereld. Door drugskartels en armoede is Caracas de hoofdstad van moord en misdaad in de wereld. In 2009 werden 130 moorden en 537 kidnappings gemeld per 100.000 inwoners. Ze hebben de stad de bijnaam de ‘moordhoofdstad van de wereld’ opgeleverd.

2) Cuidad Juarez, Mexico – Beroving, ontvoering, aanranding en drugsgerelateerde misdrijven zijn hier aan de orde van de dag. Niet minder dan 120 moorden worden gepleegd per 100.000 inwoners, de helft van alle moorden in Mexico. Cuidad Juarez ligt aan de grens met de VS en is een doorvoerhaven (en slagveld) voor drugsbendes.

3) Mogadishu, Somalië – Het is moeilijk om statistische informatie te vinden over deze stad, maar Mogadishu heeft een van de hoogste concentraties van terroristen. Er is een voortdurende burgeroorlog gaande die een enorm risico inhoudt voor wie alle inwoners. Honderden mensen raken dagelijks gewond. Niemand weet hoeveel mensen er per jaar worden gedood.

4) Kaapstad, Zuid-Afrika – Speelstad van het WK. In 2009 hadden ze in Kaapstad 71.500 seksuele delicten, 18.400 inbraken en diefstallen en ontelbare kleinere misdaden. Er komen ongeveer vijftig moorden per dag voor in de Zuid-Afrika, waarbij Kaapstad de helft voor zijn rekening neemt.

5) Bogatá, Colombia – Drugs, drugs en nog eens drugs. Plus natuurlijk moorden, verminkingen en allerlei andere misdaden. Bogotá is al jaren een van de gevaarlijkste steden op de planeet. Vooral het risico op ontvoeringen is nog steeds groot.

6) Rio de Janeiro, Brazilië – Op het vliegveld wordt je al gewaarschuwd dat je geen sieraden of een zichtbare portemonnee mee moet nemen als je de straat op gaat. Er waren achtduizend moorden in Rio vorig jaar, oftewel twintig moorden per dag. Het merendeel van de moorden gebeuren in arme buurten, maar ook daarbuiten is het niet pluis.

7) Grozny, Tsjetsjenië, Rusland – De stad wordt gerund door gangsters en corrupte ambtenaren. Er zijn meerdere moorden per dag, hoofdzakelijk door drugsbendes en rebellen. Niemand gaat hier voor zijn lol naartoe.

8 ) Bagdad, Irak – Sinds de oorlog begon in 2003, zijn meer dan 650.000 burgers omgekomen. Explosieven en mijnen zijn een constante bedreiging, net als zelfmoordterroristen die duizenden mensen hebben gedood. Ontvoeringen en moorden gebeuren dagelijks.

9) Guatemala Stad, Guatemala – Guatemala Stad is een hot spot voor drugssmokkelaars en bendes. Er is veel criminaliteit in deze stad, en vele toeristen het slachtoffer zijn van gewapende roof, verkrachting en zelfs moord.

10) Bangkok, Thailand – Vergeet gewelddadige betogen van ‘roden’ of ‘gelen’ tegen de regering. Drugs is het werkelijke probleem van Bangkok. Vorig jaar werden in de stad 20.000 overvallen en vijfduizend moorden gepleegd. De meeste daarvan hadden met de handel in heroïne te maken.

Je kunt er maar beter wegblijven: Caracas, Venezuela
Je kunt er maar beter wegblijven: Caracas, Venezuela