De merkwaardigste uitvindingen


Iedere dag roepen mensen in schuurtjes ‘eureka!’ omdat ze denken het ei van Columbus te hebben gevonden. Welke gekke uitvindingen zijn er recent gedaan?

De schroefkist
Het oorspronkelijke patent voor de schroefkist dateert al uit 2009, maar dit jaar wordt de lijkkist waarvoor je niet hoeft te graven waarschijnlijk in productie genomen. De Amerikaanse uitvinder is er van overtuigd dat dit dé manier van begraven (pardon, schroeven) gaat worden van de toekomst.

Vierkante sigaretten
We roken steeds minder. Vandaar dat de tabaksindustrie er alles aan doet om te zorgen dat hun producten hipper worden. De laatste poging is de vierkante sigaret. Kost nog minder verpakkingsmateriaal ook.

Douchen met een luchtje
Voor wie gewoon douchen te saai vindt: je kunt nu een luchtje aan je water toevoegen. De kop van de aromadouche vernevelt het water en zorgt voor een sauna-effect, aromatabletten zorgen voor de geur van eucalyptus of groene thee.

Cleanroompak voor honden
Wie kent het probleem niet. Je wilt een cleanroom binnen gaan, maar je hebt je hond bij je. Is nu een oplossing voor, het cleanroompak voor honden. Zouden er veel van verkocht gaan worden?

Poetssloffen

Foto: Piccolo Namek.
Je loopt de hele dag door je huis. Zou het dan niet handig zijn als je tegelijkertijd de vloer zou boenen? Dat kan nu eindelijk dankzij de poetssloffen. Onderop zitten microvezels die de vloer een flinke beurt geven, iedere keer dat je naar de keuken loopt.