Vrouwen parkeren beter


Het is het klassieke debat: wie parkeert er beter, mannen of vrouwen? Als je het aan mannen vraagt, krijg je het antwoord dat ‘natuurlijk’ zij meer talent er voor hebben. Een beter ruimtelijk inzicht zou ze superieur maken als het gaat om het inparkeren.

Helaas mannen, dat is humbug. De Britse beheerder van parkeergarages NCP heeft met geheime camera’s een onderzoek gedaan naar het parkeergedrag van mannen en vrouwen. De resultaten zijn duidelijk, vrouwen zijn echt beter in het vinden en bezetten van en parkeerplaats.

Wil je jouw parkeerplek vrijhouden van andermans auto, dan kun je een Parkeerbeugel bestellen bij erdi.nl.

Vrouwen rijden langzamer in de parkeergarage, waardoor ze sneller zien dat er een vrij plekje is; mannen rijden vaker vrije plaatsen voorbij. Als ze parkeren, doen vrouwen dat in 39 procent van de gevallen (mannen 28 procent) achteruit, waardoor ze makkelijker in het gaatje komen.

De gemiddelde man is 16 seconden bezig met parkeren, vrouwen 21 seconden. Vrouwen gaan vaker heen en weer dan mannen, maar ze staan dan in 53 procent van de gevallen precies in het midden, tegen mannen 25 procent.