Politie Dubai krijgt vliegende motorfiets


politie hoverbike

De politie van Dubai had al de beschikking over een vloot van Bugatti Veyrons en Ferrari’s, maar ze krijgen er een nieuw speeltje bij. Tijdens een internationale technologiebeurs heeft de commissaris een contract getekend voor de levering van hoverbikes. Dat zijn drones waarop een mens kan zitten. Ze zullen worden geleverd door het Russische bedrijf Hoversurf.

Politiemannen zullen het ding gebruiken als een motor, alleen zweven ze maximaal vijf meter boven het straatoppervlak. De Hoverbike kan hoger – bij tests is bijna 30 meter gehaald – maar dat vindt de politie voorlopig niet veilig. Op vijf meter hoogte zal de politie bijvoorbeeld over een file heen kunnen vliegen om boeven te vangen. Ook kunnen ze iemand in een vliegende taxi volgen.

Dergelijke achtervolgingen moet je natuurlijk niet onbeschermd doen. Voor wie ook veilig op de motor wil zitten: ga naar www.bikeroutfit.nl.

De bikes hebben een maximum snelheid van 70 kilometer per uur en ze kunnen op een volle batterij een half uur vliegen. Dat is niet veel voor een flinke achtervolging, maar een zwerm van deze dingen zal toch menig boef in zijn broek laten plassen. Ze maken een hels kabaal en zien er met hun zwiepende rotors behoorlijk eng uit. De aanschaf lijkt dan ook vooral een kwestie van psychologische oorlogsvoering.

De Hoverbike is nog volop in ontwikkeling. De Russen hebben pas net een prototype getoond aan het publiek. Dat ging heel voorzichtig, zoals op de video te zien is. De politie in Dubai gaat meehelpen om de privéhelikopter te verbeteren, zodat ze in de toekomst sneller en wendbaarder zullen worden. Het past binnen de strategie om steeds meer vervoer in de lucht te laten plaatsvinden.