Mobieltje eindigt vaak in plee


Zelfs de Nederlandse premier heeft er last van: een mobieltje dat in de WC valt. Hij is zeker niet de enige, blijkt uit een Brits onderzoek. De meerderheid van alle kapot gevallen mobieltjes is in de pot terecht gekomen. Vreemd: het zijn vooral mannen die hun mobieltje tijdens het toiletbezoek laten glippen. Wellicht omdat ze iets anders in hun hand hebben?

GoodMobilePhones.co.uk ondervroeg een kleine 2000 Britten. Een derde daarvan had wel eens een mobieltje af moeten schrijven door ‘waterschade’. De helft daar weer van was door een val in het toilet. Gek genoeg gaf 12 procent van de mensen toe dat het toestel in de douche of in het bad was gevallen. Dat betekent dat ze daar belden. Zo’n 7 procent liet de mobiele telefoon tijdens het afwassen in het sop vallen.

Tegen zulke ongelukken kan een hoesje niet beschermen, maar tegen valpartijen op een harde ondergrond werkt het wel. De hoesjes van iPhone Cases werken tegen stoten, krassen en natuurlijk valpartijen. Het scherm van een iPhone X breekt bijvoorbeeld al bij een val vanaf anderhalve meter, blijkt uit testen. Met een hoesje mag je daar nog een behoorlijke hoogte bij optellen. Bescherm je mooie nieuwe telefoon daarom vanaf dag één.