Kerstkado: een steen


steen-in-leer

Wat geef je de persoon die alles al heeft? Het is een probleem waar veel mensen tegenwoordig tegenaan lopen, vooral rond de feestdagen. Zo vullen huizen zich met steeds meer hebbedingen die nauwelijks of geen nut hebben. Maar het postorderbedrijf Nordstrom in de VS maakt het nu wel heel bont. Daar kun je een steen in een leren etui kopen. Het geval kost een ongelooflijke 85 dollar.

Voor Nederlanders die wel graag iets waardevols willen krijgen, is het traditionele kerstpakket altijd een mooi geschenk. Goede werkgevers beginnen nu al met het plannen van dit jaarlijkse cadeautje aan hun werknemers, om straks niet achter het net te vissen. Bijvoorbeeld door zich te oriënteren op Kerstpakkettenplaza.nl.

Een steen zal er niet in het Nederlandse kerstpakket zitten, gelukkig. Volgens de omschrijving komt de steen uit de buurt van Los Angeles en is het leer gekleurd met natuurlijke stoffen en handgemaakt. Maar wat het is en waar je het voor gebruikt? Zelfs Nordstrom zelf heeft geen idee. Volgens het begeleidende tekstje kun je het als ‘conversatiestarter’ gebruiken, maar ook als presse papier.

En mensen kopen het ook nog. Volgens Made Solid, het bedrijf dat de steen produceert- of moeten we zeggen verpakt – is het een van hun best lopende producten. Waarschijnlijk gegeven door mensen die echt niet weten wat ze voor een ander moeten kopen.