Dingen die je nog niet wist over AmerikaJe ziet Amerika bijna dagelijks op de televisie. Van de urban jungle van New York tot de uitgestrekte prairie. Maar toch is er nog genoeg aan het land te ontdekken. De meest opmerkelijke feiten over het land op een rijtje.

Amerika is godsvruchtig
Liefst 47 procent van de Amerikanen gelooft dat de mensheid minder dan 10.000 jaar geleden ontstond doordat God Adam en Eva maakte. Slechts 13 procent denkt dat God niets met het ontstaan van de aarde te maken heeft.

Amerikanen werken hard
Een Amerikaanse werkgever is niet verplicht een werknemer vakantiedagen aan te bieden buiten de christelijke feestdagen. De meeste grote werkgevers bieden uit de goedheid van hun hart tien vakantiedagen per jaar, tegen 20 verplichte dagen in Nederland.

Je betaalt in Amerika met een Oostenrijkse munt
Het woord dollar is een verbastering van de Habsburgse thaler, genoemd naar de plaats waar die munt werd geslagen, Joachimsthal.

Amerika is arm
Niet minder dan 45,8 miljoen mensen leven van voedselbonnen. Dat is 15 procent van de totale bevolking. Sinds 2009 is dat aantal met 34 procent toegenomen.

Er wordt Spaans gesproken
Iets meer dan 12 procent van de Amerikanen heeft Spaans als eerste taal. Alleen in Mexico, Argentiniƫ, Spanje en Colombia wonen meer mensen die Spaans spreken.

…en Nederlands
De enige Amerikaanse president die geen Engels als eerste taal sprak was Martin van Buren. Hij sprak Nederlands. Tegenwoordig hebben nog altijd 150.000 Amerikanen Nederlands als eerste taal.

Zelf het land van de onbegrensde mogelijkheden eens zien? Dat kan nu met individueel of met een groep tijdens een rondreis door Amerika. Van de Grand Canyon naar Los Angeles of met een camper door de woestenij van het zuidwesten.