Beegees kunnen levens redden

100 BPM is ideaal voor hartmassage


Beegees

Je loopt over straat als je ineens iemand in elkaar ziet zakken. Je rent erheen en voelt zijn pols: niets. Geen tijd te verliezen dus. Je pakt je telefoon uit je zak, gaat naar Spotify of een ander muziekprogramma en zoekt het juiste nummer. Even scrollen en dan heb je het. Staying Alive van de Beegees dendert uit je oortelefoon. Je stroopt je mouwen op en begint de reanimatie.

Gek? Nee hoor. Onderzoekers van het New York Presbyterian Hospital in de VS hebben ontdekt dat muziek met honderd beats per minuut de kwaliteit van de hartmassage erg ten goede komt. Dat betekent dat disco uit het duisterste deel van de jaren zeventig de beste resultaten oplevert. Gloria Gaynor met I will survive werkt ook goed. Bovendien inspireren de titels van beide nummers natuurlijk enorm. Ook levens gaan redden? De specialist in DJ-gear vind je hier.

Iets moderners, mister deejay? MMMbob van Hanson doet het ook goed. Net als Hips Don’t Lie van de altijd lekkere Shakira. Voor de liefhebber van klassieke pop is Another One Bites the Dust van Queen misschien een goed idee. Als je maar het juiste ritme te pakken krijgt. De hele lijst staat gelukkig op Spotify, zodat je niet lang hoeft te zoeken in geval van nood.