Nieuws

Waarom haten mannen condooms?


In Amerika is een studie bezig die moet uitzoeken waarom mannen niet graag een condoom dragen. Weggegooid geld, zo zeggen veel Amerikanen.

De studie kost 423.500 Amerikaanse dollars. Dat is 423.500 dollars te veel, vinden critici.’Onze regering is zo dom dat ze al dit geld willen uitgeven aan iets dat iedereen weet, in plaats van onze echte problemen aan te pakken’, stelt een woordvoerder van Citizens Against Government Waste.

Toch is er wel wat voor de studie te zeggen. Zo gaat voor het eerst in een laboratorium worden onderzocht wat er precies met een stijve penis gebeurt, als je er een condoom omheen doet. Volgens de onderzoekers is het omdoen van een condoom waarschijnlijk slecht voor de erectie. Om dat zeker te weten, zullen ze ‘voor’, ‘tijdens’ en ‘na’ tests uitvoeren met proefpersonen.

Een van de uitkomsten kan zijn dat condooms uitgerust moeten worden met een middel om de erectie op peil te houden. Zo kan gedurende het lastige gefrummel het centrum van alle aandacht rechtop blijven staan. Ook kan het zijn dat er een nieuw soort ‘applicator’ moet komen voor condooms.

Voor de studie zijn 120 gezonde mannen tussen de 18 en 24 nodig, die bereid zijn in een laboratorium een condoom om te doen terwijl ze aan allerlei meetapparatuur zijn aangesloten.

Wie de komende tijd in de VS doorbrengt en mee wil doen: je kunt je opgeven bij Jennifer Bass op +1 812-855-7686 of via jbass@indiana.edu.