Twitter maakt meer kapot dan je lief is


OK, kunnen we nu allemaal ophouden over hoe geweldig Twitter wel niet is? Het sociale netwerk is levensgevaarlijk voor je loopbaan. Neem VVD kamerlid Arend Jan ‘spleetoog’ Boekestijn met zijn racistische praat. En nu heeft Friend Jennifer Aniston het ook nog uitgemaakt met haar vriendje John Mayer omdat hij Twitter verslaafd is. Maar het kan nog erger.


Boekestijn en Aniston vallen in het niet bij een Amerikaan die bekend is geworden als theconnor. Deze tech-werker uit Californië twitterde er recentelijk vrolijk op los dat hij een baan aangeboden had gekregen bij Cisco Systems:

“Cisco just offered me a job! Now I have to weigh the utility of a fatty paycheck against the daily commute to San Jose and hating the work.”

Waar theconnor niet op had gerekend was dat mensen van Cisco Systems – makers van de technologie waar internet op draait – zelf ook wel eens op internet zijn. Hij kreeg een koel twittertje terug van een aanstaande collega dat ze zijn post met interesse hadden gelezen.

Via een YouTube account op dezelfde naam theconnor was voor de mensen van Cisco al snel duidelijk wie achter de alias zit. De onhandige techneut hoeft niet bang te zijn dat hij die vreselijke baan met het grote salaris bij Cisco hoeft aan te nemen. Hij mag zijn gezicht niet meer te laten zien in San Jose.

Andere twitteraars pikten de opmerkelijke conversatie op. Zoals dat gaat op internet, was de tweet het startschot van een lekkere heksenjacht. Theconnor begint aardig beroemd te worden. Er is als een filmpje over hem op YouTube. Een slimmerd reserveerde snel de url Ciscofatty.com waar het hele verhaal van theconnor te lezen is.


Benieuwd wie de eerste persoon is om via Twitter om te komen. Een aardige kanshebber is het Amerikaanse parlementslid Peter Hoekstra, die recentelijk twitterde hoe hij over Baghdad vloog. Eh, meneer Hoekstra, Al Qaida twittert ook.