Robot vervangt Pamela


Nu Pamela Anderson niet langer de stranden in de gaten houdt hebben de Amerikanen al een opvolger gevonden: de baywatch-robot.

Ze krijgt meer tijd om te zonnen
Ze krijgt meer tijd om te zonnen

Een eindje drijven op je luchtbed kan er voor zorgen dat je wat verder afdrijft dan je gedacht had. Nu kan je natuurlijk in paniek om een rondborstige blondine in een baywatch pak gaan schreeuwen maar de kans is klein dat die droom-baywatcher jou ook komt helpen. Om toch te zorgen dat je veilig aan land komt is er natuurlijk altijd al de gewone strandwacht.

Maar die krijgt nu extra speciale hulp die jou binnen no time weer op het droge helpt: een zwemmende robot. De robot is een nieuwe uitvinding van de Amerikanen om de strandwachten wat te ontzien en nog sneller bij drenkelingen te zijn. Emily, zoals de robot heet, zal binnenkort uitgebreid worden getest aan het strand van Malibu.

Deze robot, die bestaat uit een klein drijvend vlot met een motor en een speciale sonar kan door menselijke strandwachten in het water gegooid worden. Dit hoeft niet perse aan de kust maar kan ook midden op zee vanuit bijvoorbeeld een helikopter. Maar extra bijzonder is wel dat deze mechanische strandwacht ook zonder aanwijzingen jou kan vinden. Zo kan het de hele middag langs de kust dobberen en met een speciale sonar een heftig spartelende drenkeling vinden.

Met een vaartje komt deze stoere robot dan naar je toe gevaren en via speakertjes kunnen strandwachten vanaf het strand tegen je praten. En dan vaart de robot je naar de kust, of houdt je drijvend op de hoogste golven tot er menselijke hulp komt. Dus laat Pamela van haar pensioen genieten en reken op de drijvende strandwacht. En zwem voorzichtig.

Foto: Flickr