Monopoly spelen op Google Maps


Als Amerika vanmiddag wakker wordt, gaat hij online. De nieuwste versie van het spel Monopoly. Je speelt het op Google Maps en de hele wereld is je bord.

Genoeg van de Heerestraat, het Spui of de Dorpstraat (Ons Dorp)? Dan heeft Hasbro, de maker van Monopoly iets nieuws voor je. Vanaf vanmiddag kun je op de site van Hasbro Monopoly spelen op wereldwijde schaal: Monopoly City Streets. Met Google Maps als bord kun je Old Bond Street in Londen kopen, de Jalan Ampang in Kuala Lumpur of George Street in Sidney.

Je begint met drie miljoen dollar, waarmee je straten kunt kopen in de hele wereld. Daarover ontvang je huur. Wie slim is, investeert dat geld in gebouwen, net als bij gewoon Monopoly op een speelbord. Ook zijn er kanskaarten, vrij parkeren en alle andere vaste grappen en grollen.

Je kunt City Streets tegen vrienden spelen, maar ook tegen wildvreemden over de hele wereld. Bovendien is er goed nieuws voor mensen zonder talenknobbel: het spel is er behalve in een Engelse, Spaanse, Duitse en Franse uitgave ook in het Nederlands.

Vanaf 9 september
Vanaf 9 september