Met Engelse poep kom je vooruit


Rij je auto en ben je pislink vanwege de hoge benzineprijzen? De Engelsen hebben het slim bekeken Dankzij hun rioolwater kost autorijden bijna geen drol meer.

Dit is verkeerd gebruik van poep op auto's
Dit is verkeerd gebruik van poep op auto's

Rij je in een auto die geen drol meer waard is? Wacht dan nog even met het kopen van een nieuwe. In Engeland rijdt namelijk de eerste poep-auto. De waterzuiveringsinstallatie in Bristol die auto’s op menselijke uitwerpselen laat rijden, maakte al methaangas uit lokaal rioolwater. Maar er bleef altijd een beetje gas over en dat wilden ze niet verloren laten gaan. Daarom hebben ze speciale machines geimporteerd die het biogas zo bewerken dat de auto er soepeltjes op loopt. Eerder wilden de auto’s het gas niet slikken en waren ze niet vooruit te branden.

Nu rijdt de eerste auto rond op doorgespoeld water van slechts 70 huishoudens, maar binnenkort willen ze in Bristol de productie flink op gaan schroeven. Zodat je binnenkort meer auto’s aan de linkerkant van de weg op luier- en wc-inhoud ziet rondrijden.

Nu het gebruik van methaangassen die vrijkomen uit rioolwater voor de zogenoemde bio-bugs, een feit is, wil het bedrijf ook gaan zorgen dat weggegooid voedsel een rollend tweede leven krijgt. Een goed idee als je beseft dat aan de andere kant van de oceaan, Amerikanen meer energie in de prullenbak dumpen door voedsel weg te gooien dan dat ze uit alle gas- en oliebronnen in de VS ooit zullen produceren. Binnenkort rijdt je auto dus zowel op eten dat je hebt gegeten als op weggegooide kliekjes.

Foto: Flickr