Laptop die dunner en lichter is dan een krant


Nog een paar nachtjes slapen. Dan is de nieuwe Sony Vaio X te koop, een laptop die minder weegt dan een krant.

De redactie van Faqt heeft er vorige week al even onder toeziend oog van een strenge meneer mee mogen spelen, de nieuwe Vaio X laptop van Sony. Ons advies: bij zware wind kun je hem beter niet buiten gebruiken. De mensen van Sony noemen hun nieuwste speeltje ‘ultra portable’, een mooie term om uit te drukken dat we hier te maken hebben met een laptop die minder weegt dan een doordeweekse krant. En met maar anderhalve centimeter dikte is deze computer bovendien net zo dun als een ouderwetse courant.

Specificaties geeft Sony nog niet, behalve dat het geval 0,55 inch (1,39 centimeter) dik is en dat het scherm bijna 30 centimeter is van hoek tot hoek. De prijs is een coole duizend euro.

Onder de motorkap ligt het grote geheim van deze computer. Sony wil niet zeggen hoe de Vaio X werkt, zelfs niet of er een harde schijf aanwezig is. Wat de Japanners wel kwijt willen is dat je ‘een hele werkdag’ met de batterij kunt doen. We vroegen aan de Nederlandse salesmensen of dat een grapje was, het antwoord is heel duidelijk: ‘nee’.

Klein en zeer fijn: de Vayo X
Klein en zeer fijn: de Vayo X