Jongetje aan de muur


Kijk in het Engelse Cambridge niet gek op als je een scholier tegen de muur op ziet lopen. De stad heeft een home-made spiderman.

SNN2927A-280_1075032a

Een Engelse scholier vond het maar stom wat zijn moeder hem altijd voorhield. Want of hij nou Superman series keek of Spiderman films in de bioscoop zag, altijd zei zijn moeder dat het maar film was. Volgens haar waren de acties in de film maar trucs en kunnen ze in het echt niet. Deze jongen besloot zijn moeder eens ongelijk te bewijzen en met wat bovennatuurlijke kracht en vooral doorzettingsvermogen is het hem gelukt. De dertienjarige kan nu met zijn zelfgebouwde handschoenen tegen de muren op lopen.

Niets dure special effects of speciale apparaten. Hij gebruikt een simpele 1400 watt stofzuiger van de lokale electronica-grootgrutter en klimt bij zijn moeder overal waar hij kan tegen de muren en plafonds op. Wat zuignapjes op een paar planken, voor elke arm en been een, doen de rest.

Mocht zijn superkracht hem ooit in de steek laten dan heeft hij altijd voor de zekerheid een blauwe zachte mat op de grond liggen. Je weet maar nooit.

Hij klimt nu door zijn hele huis, alleen de plafonds laat hij met rust. Zijn moeder is bang dat deze onder de kracht van zijn superzuigmachine kunnen bezwijken.

Foto: the Sun