Homoseksuele olifant windt Polen op


De dierentuin van Poznan in Polen wilde een mannetjesolifant om voor nageslacht te zorgen. Het beest bleek homo. Dat kan natuurlijk niet in conservatief Polen.

Stel, je hebt een groep van vijf jonge vrouwtjesolifanten in je dierentuin en je wilt kleine olifantjes. Dan ga je naar een internationale dierenhandelaar en je bestelt een olifant van het mannelijke geslacht. De dierentuin in Poznan (Polen) vroeg specifiek om een jonge kerel en kreeg een 10-jarig exemplaar met de naam Ninio.

Hij kostte een kleine 8 miljoen euro. Niet goedkoop, maar dan heb je wel nageslacht. Nou, nee. Ninio trekt namelijk het liefste op met mannetjesolifanten in de dierentuin. De jongedames laat hij helemaal links liggen. Zou Ninio homoseksueel kunnen zijn?

Daar lijkt het wel op. En dan kan in Polen natuurlijk niet. Een conservatief gemeenteraadslid in Poznan ziet in de roze olifant een manier om bekend te worden en is begonnen met een campagne tegen het beest. Wie een camera bij zich heeft kan bij raadslid Michal Grzes terecht voor een paar gekruide citaten over de olifant.

Olifantenspecialisten waarschuwen echter dat Ninio nog bij kan draaien. Hij is pas tien, terwijl olifanten pas met 14 volwassen zijn. Ninio is dus in die fase van zijn leven dat hij – ahum – experimenteert met zijn seksualiteit. Het kan dus nog allemaal ‘goed’ komen, in de Pools-katholieke, conservatieve, gezinsuitbreidende zin van het woord.

Hoeft echter niet. Homoseksualiteit wordt vaker waargenomen onder dieren. Ook olifanten zijn soms van de gelijkslachelijke liefde, blijkt uit studies.