‘Google neemt niet de slimste mensen aan’


Van wie komt dit citaat: de baas van Microsoft, misschien de jaloerse leiding van Yahoo? Mis, van een topman van Google.

Bradley Horowitz is Vice President bij de zoekgigant en hij sprak de historische woorden op de Supernova conferentie in San Francisco. Volgens Horowitz neemt Google doelbewust niet de allerslimste werknemers aan omdat de rest van de internet- en softwarewereld anders geen personeel zou kunnen vinden.

googem

De verrassende ontboezeming volgde op een vraag uit de zaal hoe Google er in slaagt om in het steeds veranderende online landschap vooruit te blijven op de concurrentie. Aanvankelijk reageerde Horowitz met de gebruikelijke nietszeggende gemeenplaatsen waaruit dit soort conferenties zijn opgebouwd.

Maar toen zei hij dat er bewust niet altijd wordt gejaagd op de beste sollicitanten. ‘Het is belangrijk dat er ook slimme mensen buiten Google werken. We spreken soms met typische Google mensen met de juist filosofie, maar het is belangrijk dat we ze toch niet inhuren. Het is beter voor het ecosysteem van de softwarewereld dat niet alle slimme mensen bij Google terecht komen.’

Of Horowitz ook over zichzelf sprak, is niet bekend.