Gel condoom wordt hard van zaad


Condooms zijn ongeliefd, daarover schreven we al eerder. Is nu wat op gevonden, een condoom dat pas condoom wordt als het nodig is.

Over een paar jaar ligt hij bij de drogist in het schap, een nieuw condoom dat er helemaal niet uitziet als een condoom. Het bestaat uit een gel die een vrouw inbrengt vlak voor ze seks gaat hebben. De gel, uitgevonden aan de universiteit van Utah (VS), werkt aanvankelijk als glijmiddel. Het goedje bestaat uit nanodeeltjes die gevoelig zijn voor de zuurgraad van hun omgeving. Zo lang ze in een relatief zure omgeving zijn, houden ze de gel vloeibaar.

Maar verandert de zuurgraad, doordat er zaad van de man vrij komt, dan haken de nanodeeltjes onmiddellijk in elkaar, waardoor een soort latex ontstaat. Na het klaarkomen blijkt de man daardoor ineens een condoom te dragen. Ook sluit de gel vrijgekomen sperma in, zodat het de baarmoeder niet kan bereiken.

De gel is vooral bedoeld als voorbehoedsmiddel voor ontwikkelingslanden. Daar gebruiken mannen nog minder condooms dan in Europa en de VS. Soms uit bijgeloof, soms omdat ze vinden dat het hun mannelijkheid beperkt. Hun bedpartners kunnen de gel gebruiken om toch beschermd te zijn. Maar ook in westerse landen worden de condooms waarschijnlijk op de markt gebracht.

Bron.

Foto: Kasia/flickr
Foto: Kasia/flickr