Een filmster in de bus


Met een goede bril zie je alles beter. Wil je echt een keer Robin Hood zijn of de vriend van Angelina Jolie, plug dan de stekker van je iPhone in je bril.

Daar zit je dan, op je paard achter Robin Hood aan, met vliegende vaart door het bos. Je bukt omdat je bijna de takken raakt, maar hoort dan dat de trein het centraal station binnenrijdt.

Het is binnenkort allemaal mogelijk met je iPhone, iPod of ander Apple product. Het bedrijf heeft namelijk patent aangevraagd op een 3d-brilletje die op de elektronica is aan te sluiten.

De bril heeft een speciale lens die elk beeld in twee verschillende frames deelt. Op die manier zien je ogen elk wat anders. Je hersens maken er een mooi 3D-beeld van. De patentaanvraag belooft HD-kwaliteit en een speciale sensor die er voor zorgt dat het beeld op de juiste plaats geprojecteerd wordt ten opzichte van je oog.

We weten niet of deze bril net zo goed werkt
We weten niet of deze bril net zo goed werkt

Ook zal het mogelijk zijn om de bril aanwijzingen te geven door je hoofd te schudden of tegen je bril te praten, maar dat durft wellicht niet iedereen in een volle coupƩ. Een infraroodsensor en een klein cameraatje herkennen mensen die voor je komen staan zodat je de film even kan pauzeren en een gesprek kan voeren. Ook wel eens vermakelijk.

Foto: Flickr