Danone komt met Alzheimer drink


Naast Activia voor je darmen en Actimel voor je weerstand, komt er een drankje om niet te dementeren.

Souvenaid gaat het nieuwe drankje van Danone heten. Het Franse bedrijf timmert al enkele jaren stevig aan de weg met probiotica, eten en drinken met een extra gezondheidsclaim. Ondanks kritiek dat er weinig van de werking bewezen kan worden, gaat het concern er gewoon mee door. Sterker nog, de Fransen hebben een groot farmaceutisch concern opgekocht om nog meer voedingsstoffen te bedenken die goed voor je zijn.

F002/4379

Met Souvenaid lijken ze de jackpot te hebben. De claim? Dankzij dit drankje krijg je minder snel last van Alzheimer. En als je die ziekte al hebt, dan worden de symptomen minder ernstig. Een studie van het Massachusetts Institute of Technology, het VU Alzheimer Center in Amsterdam en de Klinik für Psychiatrie van de universiteit München stellen vast dat het drankje die claim waarmaakt.

Souvenaid bevat ondermeer choline, een van de bouwstoffen van de hersens. Bij dierproeven blijkt dat het drankje helpt bij het aangroeien van zenuwuiteinden. Ook een test onder 225 Alzheimer patiënten is positief. Meer dan veertig procent van de proefpersonen krijgt een beter geheugen na de consumptie. Vooral mensen met milde Alzheimer hebben er baat bij.