Nieuws

Chocola die niet dik maakt


Een grote chocoladefabrikant werkt aan een nieuw product: chocolade die niet dik maakt en waar je depressie van verdwijnt.

Chocolade is heerlijk. Het heeft alleen één nadeel: eet er veel van en de kilo’s vliegen eraan. Met dik 500 calorieën per 100 gram is aankomen bij geregelde consumptie bijna gegarandeerd. Bij de chocomultinational Callebaut (België en Zwitserland) zijn ze bezig daar wat aan te doen.

Het bedrijf ontwikkelt een reep waar bijna geen calorieën inzitten. Dat doen ze door de dikmaker cacaoboter te vervangen door andere stoffen. Daarmee kun je tonnen chocolade eten zonder je pens te zien groeien.

Maar Callebaut wil het chocolaatje verder ‘pimpen’. De reep van morgen bevat veel meer fenylethylamine, een stof die van nature in chocolade voorkomt en die tegen depressies werkt. Door de concentratie van deze stof te verhogen, wordt een reep een effectief middel tegen de blues. Je eet dus straks een chocolaatje als geneesmiddel.

Wat een straf.

Straks ook goed voor je hart?

Straks ook goed voor je hart?