Anonymous versus drugskartel


Hackergroep Anonymous heeft de afgelopen jaren tegen machtige vijanden gestreden. Daaronder Visa, Scientology en de overheden van Duitsland, Maleisië en de Verenigde Staten. Ze hebben de CIA en andere geheime diensten achter zich aan gehad. Maar nu zijn ze zich aan het voorbereiden op de moeder aller virtuele veldslagen. Anonymous wil het grootste drugskartel van Mexico verslaan.

Aanleiding is de ontvoering van een lid van de hackersgroep in de stad Veracrus (Mexico) door het Zetas kartel. Afgelopen weekend stelde Anonymous een ultimatum: laat deze persoon voor 5 november gaan, of we zullen jullie hacken en alle namen en adressen van kartelleden openbaar maken. Ook dreigt de groep bekend te maken welke politiemensen op de loonlijst van Zetas staan.

Als al hun namen op straat liggen, kon dat wel eens erg gevaarlijk worden voor het Zetas kartel. Niet omdat de politie dan op de deur klopt, maar omdat rivaliserende kartels dan weten wie ze moeten pakken. Om het dreigement kracht bij te zetten, heeft Anonymous een filmpje gemaakt.

Follow Faqtman on Twitter