Wanneer ontdekte men dat van seks baby’s komen?


Hoe wisten de eerste mensen dat ze seks konden hebben en dat ze daarna kinderen konden krijgen? – Yasmin

Ergens in het stenen tijdperk, zo’n 12.000 jaar geleden, ging het bij de mens dagen dat een gezellig nachtje samen in de grot negen maanden later vaak tot een blerrende baby leidde. Volgens historici begonnen mensen in die tijd steeds meer op één plek te leven, waarbij ze dieren temden voor eten en werk. Daardoor kregen ze steeds meer kennis over biologie

Het besef seks=baby's is ongeveer 12.000 jaar oud.
Mensen zagen van dichtbij wat er gebeurde als ze alleen maar koeien hadden en geen stier: steeds oudere koeien en geen melk. Doe een stier bij de kudde en je hebt plenty melk en kalfjes. Hoe primitief de mensheid toen nog was, bij meerdere boeren moet toen wel een lichtje zijn gaan branden: seks = baby’s.

Dat wil niet zeggen dat mensen er niet allerlei onzin omheen hebben bedacht. Alleen vrouwen die ‘de kind-geest’ in zich hebben kunnen zwanger worden, geloven bepaalde stammen op Borneo tot de dag van vandaag. Ook op Nederlandse middelbare scholen gaan nu nog allerlei bakerpraatjes rond over seks en zwangerschap. Maar neem van ons aan: seks zonder bescherming leidt tot kleintjes.

© Juan Moyano | Dreamstime.com