Hoe kan ik gelukkig en rijk worden?


Hoe kan ik gelukkig en rijk worden? – Frankley

Over geluk kunnen we moeilijk adviseren, dat ligt te persoonlijk. Over rijk worden, weten we des te meer. Om geld te verdienen zul je moeten werken. Maar de ene baan is qua salaris de andere niet. Je kunt veel doen om een baan te krijgen waarin je goed verdient, maar een van de belangrijkste beslissingen is al voor je genomen, helemaal aan het begin van je leven.

Wie je ouders zijn, is van groot belang voor je latere verdiencapaciteit. Hun erfelijk materiaal bepaalt voor een deel hoe slim je bent. En er is een duidelijke overeenkomst tussen intelligentie en het salaris dat iemand verdient. Onderzoekers van de Universiteit van Florida volgden meer dan tien jaar lang een groep mensen om te ontdekken wie het financieel goed deed en wie niet. De proefkonijnen uit dit onderzoek moesten steeds weer IQ-tests maken. Daaruit bleek dat de slimste deelnemers het rijkste waren.

Geld: hoe slimmer je bent, hoe meer je hebt.
Geld: hoe slimmer je bent, hoe meer je hebt.

Scholing is natuurlijk ook belangrijk. Hoe beter je middelbare school, hoe groter de kans dat je gaat studeren. Britse onderwijskundigen berekenden dat het verschil tussen een goede en slechte middelbare school zich vertaalt in een inkomensverschil van 20 procent in het latere leven.

Ook je uiterlijk speelt een grote rol. Lange mensen verdienen meer dan korte. Mooie mensen worden als ‘intelligenter’ beoordeeld door anderen en hebben een hoger salaris dan lelijke. Zelfs je naam kan nogal wat uitmaken, blijkt uit Duits onderzoek. Als je een dochter Chantal noemt, dan krijgt ze lagere cijfers dan wanneer je haar Charlotte noemt. Waardoor Charlotte weer op een betere middelbare school terecht komt.

Geen zin om hard te werken, geen talenten voor een studie? Schrijf een hit. Artiesten die eenmalig in de top tien staan, kunnen vaak nog jaren op hun royalties teren. Zelfs na dertig jaar, krijgen mensen die een hit hadden in de jaren zeventig nog enige tienduizenden euro’s per jaar op hun bankrekening.

Ook een vraag? Stel hem via info[at]faqt.nl of ga naar het contactformulier.

Beeld: © Elgris29 | Dreamstime.com