Wat te doen als laatste persoon op aarde


Wat moet je doen als iedereen dood is en jij bent de laatste persoon op aarde? Gelukkig hebben we internet om daar over te discussiëren.

Het overkwam Will Smith in de film I am Legend. Een vreselijke ziekte heeft vrijwel iedereen gedood en hij is alleen op aarde. New York wordt bevolkt door herten en leeuwen die zijn ontsnapt uit de dierentuin.

Smith rijdt in zijn Ford Shelby Mustang GT500 (er zijn voordelen aan de enige man in de stad zijn) door de verlaten straten op zoek naar vlees. Oh, en dan zijn er nog zombies die hij met zijn wapenarsenaal van zich af moet houden.

doem

De film boort een thema aan dat knaagt in het achterhoofd van veel mensen: wat als morgen de hele maatschappij instort? Hoe overleef ik? Welke vluchtroutes zijn er nog uit de stad, als de snelweg vol staat met verlaten auto’s? Doet technologie het nog, zonder stroom?

Op internet woedt sinds twee weken een verhitte discussie over dit thema. Sommige mensen zeggen dat je het beste een nomade kunt worden, anderen denken dat het leven op één plek zijn voordelen heeft. Zie de soms bizarre discussie hier.

Heb jij nog tips om in de polder te overleven? Wat zou de beste plek zijn: het platteland van Drenthe of het stedelijke gebied rond Rotterdam (olie!)? Laat het weten in de reacties.