Waarom vrouwen seks hebben


Waarom hebben vrouwen seks? Om 237 verschillende redenen, ontdekten twee Amerikaanse psychologen.

Bijvoorbeeld uit schuldgevoel, jaloezie, of gewoon omdat ze zin hebben in een lekker robbertje vrijen. Aan de hand van de ervaringen van vrouwen laten Cindy Meston en David Buss, twee vooraanstaande Amerikaanse psychologen, hun licht schijnen over de seksuele beweegredenen van vrouwen. Soms zijn die op zoek naar genot, soms hebben ze ook duistere, meer verontrustende motieven, die ze wellicht zelf niet erkennen.

waarom vrouwen seks hebben

Op basis van ruim duizend interviews, die uitsluitend voor hun eigen onderzoek zijn afgelegd, schetsen de twee psychologen een rijk en genuanceerd beeld van wat vrouwen beweegt tot seks. Één ding wordt daarbij al snel duidelijk, de vrouwelijke seksualiteit is een ingewikkeld en soms duister gebied waar niet alles is wat het lijkt.

Het enige nadeel van het boek is dat je als man (of vrouw) nooit meer onbekommerd kunt zijn over seks. Diep in je hoofd blijft er altijd een gevoel knagen dat er bij je bedpartner wellicht meer aan de hand is dan gewoon opgewondenheid. Lezen op eigen risico dus.

Informatie en de mogelijkheid om het boek te bestellen onder link.

Waarom vrouwen seks hebben
Waarom vrouwen seks hebben
Meston, C.M. & David M. Buss