Identiteit veranderen vanwege Facebook


De directeur van Google denkt dat mensen in de toekomst hun identiteit moeten veranderen omdat ze te veel op Twitter en Facebook over zichzelf hebben verteld. Anders krijgen ze nooit een baan.

Het is nu al een gewoonte van veel recruiters: even kijken wat er over een sollicitant op internet te vinden is. En daar staan ze dan: die dronken foto’s van een skivakantie met de jaarclub. Die innige topless omhelzing met die ene leuke jongen op Ibiza.

Google CEO Eric Schmidt stelt voor dat jongeren vanwege dit soort indiscreties het recht moeten hebben om hun identiteit te veranderen als ze volwassen worden. Dat zou de enige manier zijn om aan hun verleden op social networking sites zoals Facebook te ontsnappen.

facebook

‘Ik geloof niet dat de samenleving begrijpt wat er gebeurt als alles beschikbaar is en geregistreerd wordt door iedereen de hele tijd’, vertelde Schmidt de Wall Street Journal.

De directeur van Google waagt zich aan een voorspelling: het zal mensen op een dag worden toegestaan om hun naam te veranderen om zich te distantiëren van gênante foto’s en materiaal dat is opgeslagen op social media sites. Google kan daarin een belangrijke rol spelen, denkt Schmidt. Hij voorziet een markt voor het ‘onzichtbaar maken’ van dingen die je liever niet meer wilt weten.

Verwante artikelen:

Facebook: hoe witter hoe beter?

Vrouwen: eerst Facebook, dan plassen

Hyves belangrijk bij sollicitatie

Je Twitteraccount opleuken? Volg Faqtman op Twitter en retweet artikelen van Faqt!

Foto: Spencer E. Holtaway.