Brunettes boeien Bond


Ze zijn Amerikaans, dragen wapens en hebben lange donkere haren. Wie? De vrouwen die James Bond het liefste versiert.

Er is geen grotere versierder in de wereld dan James Bond. Geheim agent 007 zorgt gaat in vrijwel iedere film met een paar prachtige vrouwen naar bed. Maar wie zijn deze dames? Onderzoekers van de universiteit van Cleveland bekeken alle Bond-films van de afgelopen dertig jaar en bekeken welke eigenschappen de bedpartners van Bond hadden.

Ze turfden 195 vrouwen met wie Bond een min of meer romantische verhouding had. Wat blijkt? Bond kust vaker dan hij seks heeft. Zijn gemiddelde vriendin is 26 jaar oud en ze is meestal Amerikaans. Bond heeft verder een vreemde voorkeur voor vrouwen die wapens dragen.

Het meest opmerkelijk is de haarkleur. Bond valt duidelijk op donker haar. Veertig procent heeft zwart haar, negentien procent is bruin en negen procent is roodharig. Een kwart van de Bond girls is blond. Hoe donkerder het haar van dames in de buurt van 007, hoe heftiger hun seksuele relatie met de geheim agent. Lang haar heeft bovendien meer effect op Bond dan kort.

Driekwart van de vrouwen die met Bond in aanraking komen is blank. Aziaten en vrouwen van Afrikaanse afkomst komen respectievelijk acht en zeven procent voor. Indiase en Arabische vrouwen komen sporadisch voor.

Slecht nieuws: twintig procent van alle Bond girls overleeft hun ontmoeting met mister shaken, not stirred niet. Meestal sterven vrouwen die zelf ook meerdere seksuele partners hebben in de film, een soort ‘straf’ voor hun gedrag, zo concluderen de onderzoekers.