Wodka en Red Bull: goed idee


Als je gaat drinken, kun je beter een cocktail nemen waarin een energiedrankje zit, dan een gewone alcoholische versnapering. Je bent alerter en je doet minder domme dingen. Bovendien kom je ook nog eens beter uit je woorden – een goed idee als je ook nog op zoek bent naar een date.

Onderzoekers van de universiteit van Tasmanië (Australië) hadden het lumineuze idee om studenten vol te gooien met drank om te kijken wat er gebeurde. De ene helft kreeg gewone alcohol, de andere groep liet zich vollopen met mixdrankjes waarin bijvoorbeeld Red Bull zat. Beide groepen namen net zo veel pure alcohol tot zich. Met het aantekenblok in de hand noteerden de onderzoekers wat er toen gebeurde.

Foto: Arne Müseler / arne-mueseler.de

De dronkaards die energiedrank hadden gehad, namen minder risico. Ze liepen ook rechter en verhaspelden hun woorden minder dan mensen die gewone drank hadden gehad. Ook waren de energiedrank consumenten minder verdrietig en hadden ze minder last van misselijkheid en uitputting. Wel hadden ze later meer moeite met slapen en trilden ze meer.

Het onderzoek staat in het vakblad Alcoholism: Clinical and Experimental Research. We nemen aan dat deze proefneming vooral onder de noemer experimental valt.

Follow Faqtman on Twitter