Voorspellingen waren waardeloos


dreamstime_xs_27682852

Wie voorspelde het jaar 2015 goed? We analyseren mediums en andere toekomstkijkers, wie zei zinnige dingen over het afgelopen jaar?

Liesbeth van Dijk, medium te Den Haag, wist in Privé heel zeker dat Johnny de Mol vader zou worden in 2015, evenals Jeroen Pauw. Beide heren hebben ongetwijfeld hun best gedaan, maar een kindje, nee, dat is er nog steeds niet van gekomen.

‘Ik voorzie dat de luchthaven Twente alsnog van de grond komt en dat in 2016 de eerste vliegtuigen vanaf Twente opstijgen’, zei medium Danielle Nijhuis van AstroTV in dagblad Tubantia. Helaas – of gelukkig als je omwonende bent – wie een ticket naar Twente wil kopen, moet gewoon met de trein gaan.

Dagblad De Gooi- en Eemlander voorspelde dat Guus Hiddink zou opstappen als bondscoach. Maar of dat nou zo’n prestatie is?

De Amerikaanse econoom Martin A. Armstrong voorspelde aan de hand van een ingewikkeld computermodel een forse wereldwijde economische crisis voor 2015, te beginnen op 1 oktober. Vanwege die voorspelling werd van hem de documentaire ‘The forecaster’ gemaakt. Die kan in de kast, de economie deed het wereldwijd niet slecht.

Nog een economische voorspelling, het Het Financieele Dagblad voorzag voor 31 december 2015 een eindstand van beursgraadmeter AEX van 475 punten. Hij staat nu rond de 445 punten, een misser voor de redactie van het FD.

Paranormaal Blog voorspelde dat de Paus bekend zou maken dat hij contact heeft met buitenaardse wezens. Heeft te maken met jezuïeten die naar de planeet Niburu zouden gaan. Een leuke, maar helaas, de Paus ziet ze nog steeds niet vliegen.

‘De filmcarrière van Yolanthe Sneijder Cabau gaat voorzichtig aan de goede kant op, ze gaat een nieuw tv-programma presenteren.’ Aldus medium Sonja Dover in december 2014 in ParaVisie. We hebben veel van Yolanthe gehoord, maar niet over haar filmcarrière. En die naam Xess Xava? Die heeft echt niemand voorspeld.