Voorbehoedmiddelen zijn goed voor milieu


Moet er een einde komen aan het broeikaseffect? Aan het uitsterven van diersoorten? Gebruik dan vaker een condoom.

Tot die opmerkelijke conclusie komen economen van de prestigieuze London School of Economics. Zijn stellen dat voorbehoedmiddelen de goedkoopste manier is om de uitstoot van kooldioxide te verminderen. In ieder geval veel goedkoper dan een switch naar groene energie.

Volgens het rapport is veertig procent van de zwangerschappen in de wereld ongewenst. Omdat al die ongewilde kinderen er toch komen, groeit de wereldbevolking nog steeds explosief.

De economen concluderen dat een ongehinderde toegang tot anticonceptie zorgt dat de bevolking zich stabiliseert. De kosten van al die condooms en pillen die vooral naar de Derde Wereld moeten? Ongeveer 7 dollar per bespaarde ton kooldioxide. Dat is goedkoper dan windenergie (ongeveer $ 24 per bespaarde ton CO2) en het planten van bomen voor het afvangen van kooldioxide (ongeveer 83 dollar per bespaarde ton).

Als grap, maar met een serieuze ondertoon, suggereren de onderzoekers om in plaats van in carbon credits te gaan handelen in baby-credits. Na de hoofddoektax en de Noordeindetax zou dat voor Nederland een fok-tax worden.

Bron.

Obama: deel uit die condooms! Foto: Just Grimes
Obama: deel uit die condooms! Foto: Just Grimes