Nieuws

Vaginayoghurt niet in schappen


Yoghurt maak je door bacteriën toe te voegen aan zuivel. Vooral de lactobacillus zorgt voor de zure smaak en de dikke structuur. Normaal wordt die bacterie kunstmatig opgekweekt voor de zuivelindustrie. Maar dit micro-organisme zit ook in de vagina. Waarom die dan niet gebruiken om yoghurt te maken? Een studente aan de universiteit van Wisconsin vond dat een goed idee en spatelde de betreffende bacterie uit haar eigen geslachtsdeel.

Daarmee maakte ze inderdaad yoghurt, die volgens haar best goed smaakte, beetje zuur. Sterker nog, ze studeerde er mee af in de microbiologie. En ze hield er toespraken over aan haar universiteit. Maar nu is de US Food and Drug Administration (FDA) wakker geworden. Mocht de studente overwegen om de menselijke zuiveldrank op de markt te brengen, dan krijgt ze geen toestemming, zo is officieel medegedeeld.

‘Vaginale afscheiding is niet geschikt als voedsel’, zo klinkt het in een officieel communiqué. Niet in de schappen dus, deze yoghurt.