Trend: Apple Airpod dragen tijdens seks


AirPods

Liefst 17 procent van de mensen die Apple Airpods bezitten, doen de dingen niet uit tijdens seks. Dat is de uitkomst van een onderzoek door de Amerikaanse marktonderzoeker TickPick. Vooral millennials vinden het de normaalste zaak van de wereld om hun koptelefoontjes nooit uit te doen. Zelfs niet bij intieme bezigheden.

Onderzoek naar de effecten van veranderende gehoorgewoonten is nog niet gedaan, maar psychologen zien mogelijke consequenties voor kinderen. Recent onderzoek naar de invloed van smartphones op ouders laat zien dat hun gevoeligheid voor signalen van hun kinderen afneemt.

De trend lijkt vooral bij de draadloze pods om ze nooit uit te doen. Zelfs niet als je met iemand praat. Veel bezitters zeggen zelfs te vergeten dat ze de dingen dragen.

Dat is onverstandig. Het luisteren naar muziek op een koptelefoon in het verkeer is levensgevaarlijk. Een studie toont aan dat vooral jonge mannen die naar muziek luisteren in het verkeer de pineut zijn. Zij maken 67 procent uit van het totale aantal doden door muziekgerelateerde verkeersdoden.

Tot die ontdekking kwamen onderzoekers van de University of Maryland School of Medicine. Ze ploegden door zeven jaren aan ongevalsstatistieken. Hun conclusie is dat het luisteren naar muziek op een hoofdtelefoon ‘onoplettende blindheid’ veroorzaakt. De menselijke hersens zijn zo druk bezig met het verwerken van de muziekprikkels dat ze weinig aandacht aan andere zaken kunnen besteden.