Titanic tentoonstelling in Amsterdam


Na een lange reis rond de wereld is de grote tentoonstelling rond de Titanic eindelijk in Amsterdam aangekomen. In de Amsterdam Expo aan de Zuidas worden talloze voorwerpen tentoongesteld die op meer dan 4 kilometer diepte zijn opgedoken uit het wrak van het schip dat in 1912 zonk tijdens zijn eerste vaart.

Bezoekers wanen zich aan boord van het gedeeltelijk zeer luxe schip. Gangen en verblijfsruimtes zijn verbluffend goed nagemaakt en laten de voorwerpen goed tot hun recht komen. Als extraatje voor het Nederlandse publiek is er samen met het Scheepvaartmuseum Amsterdam aandacht besteed aan de Nederlandse scheepvaart in 1912, het jaar dat de Titanic zijn eerste en enige tocht maakte.

Aan boord van het schip waren 2224 mensen, waarvan 1514 omkwamen. Daaronder drie Nederlanders: kok Hendrik Bolhuis, stoker Wessel van der Brugge en zakenman Johan Reuchlin. Ook aan hen wordt in de expositie uitgebreid aandacht besteed. Vooral van Reuchlin zijn veel voorwerpen bewaard gebleven, waaronder correspondentie van zijn weduwe, die probeerde te achterhalen hoe hij was gestorven.

De expositie opent zijn deuren op 14 november.