Thuisstad Simpsons wordt echt


Je kunt binnenkort een Krusty-burger eten of een Duff bier drinken. In Florida wordt Springfield nagebouwd, de stad waar Bart Simpson woont. De stad is een attractiepark voor fans van de tekenfilmserie en zal veel van de winkels kennen die ook in de serie te zien zijn. Liefhebbers van de Simpsons kunnen naar binnen in Moe’s Taverne of een donut halen bij Lard Lad.

Acteurs zullen door de straten lopen als Krusty de clown of Sideshow Bob om de belevenis nog iets echter te maken. Voor wie dat allemaal te tam is: door het stadje loopt ook een achtbaan die je voert langs allerlei grote momenten in het leven van de meest infantiele familie van Amerika.

De Simpsons is de langst draaiende animatieserie ter wereld. De eerste afleveringen werden uitgezonden in 1987, als onderdeel van de Tracy Ullman Show. Vanaf 1989 werden de Simpsons een zelfstandig programma, dat loopt tot de dag van vandaag. Vooral in de beginjaren kreeg de show veel kritiek omdat het de jeugd zou corrumperen. President George Bush liet zich zelfs negatief over het programma uit.