Nieuws

Schapen aan parachutes


Soldaat zijn in een ver land is geen pretje. Zeker in vroeger tijden was het geen feest om het buitenland gelegerd te zijn: slecht voedsel, geen vrouwen, geen vermaak en oh ja, de kans om doodgeschoten te worden.

Het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic ontdekte in een oud tijdschrift dat er één ding was dat Italiaanse militairen niet konden missen: goed eten.

Het verhaal gaat dat die Italiaanse strijdkrachten weigerden het ingeblikte voedsel te eten dat ze meekregen uit het vaderland.

Tijdens de tweede oorlog tussen Italië en Ethiopië (tussen oktober 1935 en mei 1936) gooiden de Italianen daarom levende schapen aan parachutes uit vliegtuigen. Alleen op die manier konden ze vers vlees bij de troepen krijgen. Met andere vormen van transport zou het voedsel veel te snel verrotten door de bloedhete temperaturen in de woestijn.

Tegen het einde van de oorlog waren 72 schapen en twee stieren uit vliegtuigen geduwd voor gebruik in de gaarkeukens.