Pizza, pasta en kip


Over de hele wereld zijn mensen de afgelopen jaren anders gaan eten. De Italiaanse keuken is bezig met een grote opmars.

Wat eten we vanavond? Steeds vaker is het antwoord ‘Italiaans’. De keuken die ons bolognese en pesto brengt, is populair over de hele wereld. Van Brazilië tot Duitsland, als mensen hun favoriete eten mogen noemen, is het pizza, lasagna of pasta.

Een typische pizza-tent in Maleisië. Foto: Jimmy Tan.
Dat staat in een rapport van Oxfam Novib. Alleen in Afrika blijven mensen hun traditionele voedsel eten, vooral zetmeelbommen als gepureerde casave en maïs.

Uit het onderzoek blijkt dat stijgende welvaart zorgt dat mensen zich op pizza’s storten en de lokale prak laten staan. Ook kip scoort wereldwijd hoog. Nederland doet hard aan alle trends mee, hoewel we hier ook verzot zijn op Chinees eten. Het meest bont maken de Australiërs het. Hun favoriete eten is chocolade.

Wereldburgers maken zich wel grote zorgen over de kosten van eten. stijgende voedselprijzen betekenen dat vooral in arme landen mensen vaak niet genoeg eten, blijkt uit het rapport van Oxfam Novib.

Follow Faqtman on Twitter