Pedofilie in hersens zichtbaar


Doktoren van de universiteit van Kiel (Duitsland) zijn er in geslaagd om aan de hand van hersenscans aan te tonen of iemand pedofiel is is niet. Proefpersonen kregen afbeeldingen van naakte kinderen te zien. Ondertussen werden hun hersens gescand.

Opwindend? Je hersens verraden je. Foto: Deutsche Fotothek.
Daarbij vertoonden de hersens van pedofielen een duidelijk patroon, ze waren in 95 procent van de gevallen makkelijk te onderscheiden van andere mensen.

Volgens de onderzoekers, die hun vinding wereldkundig maakten via het televisiestation NTV is het niet de bedoeling dat hun vinding wordt gebruikt voor grootschalig onderzoek om vast te stellen wie op kinderen valt. Wel kan het worden gebruikt bij therapie of om vast te stellen of iemand pedofiel is of een andere seksuele voorkeur heeft.

De meeste lustmoorden op kinderen worden volgens de Duitsers niet gepleegd door pedofielen, maar door mensen die opgewonden raken van het uitoefenen van macht op zwakkeren. Hun vinding zou deze groepen uit elkaar kunnen houden. Pedofilie is niet geneesbaar, alleen te onderdrukken met medicijnen, roofdierachtig gedrag met zwakkeren kan met therapie wel worden aangepakt.

Follow Faqtman on Twitter