Orgasme zorgt voor losse tongen


Mensen die net een orgasme hebben gehad, zijn veel opener tegen hun bedpartner dan in normale omstandigheden. Tijdens het nagloeien vertellen ze dingen die ze anders onder de pet zouden houden. Zodat de ander kan beslissen of zij morgen na het ontbijt nog steeds met deze persoon samen wil zijn.

Dat beweren onderzoekers van de University of California (VS) in het vakblad Communication Monographs. Ze lieten een groep proefpersonen een nauwkeurig dagboek bijhouden over hun seksleven en communicatie met hun partner. Daaruit bleek dat mensen vooral in bed hun intiemste gedachten uitspreken.

Dat komt volgens de onderzoekers omdat bij een orgasme oxytocine vrijkomt, een stof die ons een aangenaam gevoel geeft en eerder met een verhoogd gevoel van vertrouwen in verband is gebracht. Bovendien remt oxytocine stresshormonen en zorgt het voor wat een ‘pro-sociale’ setting wordt genoemd. Met andere woorden: mensen voelen een intimiteit waarin ze dingen willen delen.

Dé manier om te zorgen dat je geen geheimen verraadt in bed, is door een flinke slok te drinken voor je seks hebt. Alcohol heft een aantal goede eigenschappen van oxytocine op en zorgt dat je een verminderd gevoel voor intimiteit hebt.