‘Obama castreert Republikein’


Opmerkelijk: mannen die bij de laatste verkiezingen republikeins hebben gestemd, zijn chemisch gecastreerd.

Amerikaanse neurowetenschappers ontdekten dat mannen die bij de recente presidentsverkiezingen hebben gestemd op de Republikeinse kandidaat John McCain minder testosteron produceren als gevolg van de Obama overwinning.

De bekendmaking van de chemische castratie van Amerikaanse rightwingers is afkomstig van Duke University in North Carolina. Neurowetenschapper Kevin Labar en zijn collega’s namen voor, tijdens en na de verkiezingen speekselmonsters bij zowel mannen als vrouwen.

De resultaten waren verbluffend. Mannen die hadden gestemd voor McCain hadden direct na de verkiezingen 28 procent minder testosteron in hun lichaam.

Testosteron wordt geproduceerd door zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsklieren, maar in veel grotere hoeveelheden door mannen. Het hormoon is direct gekoppeld aan typisch mannelijk gedrag als agressie en het nemen van risico’s.

Blijkbaar leeft onder de mannelijke republikeinen onvrede en onderworpenheid na de verpletterende nederlaag van hun leiders McCain en Palin. Labar: ‘de kiezers zijn lichamelijk beïnvloed door het winnen of verliezen van hun kandidaat bij de verkiezing. Dat betekent dat ze het als een persoonlijke overwinning of verlies ervaren. Verkiezingen gaan om welk kamp de macht krijgt.’

Labar en zijn collega’s ontdekten dat het gehalte testosteron in vrouwen en Democraten niet noemenswaardig steeg of daalde.

Bron.

Ben jij nou een echte kerel? Foto: Dan Bennett
Ben jij nou een echte kerel? Foto: Dan Bennett