Nieuwe foto Loch Ness monster


Foto: George Edwards. Bewerking: Faqt.nl.

Het monster van Loch Ness blijft de gemoederen bezig houden. Een Schotse schipper heeft een foto genomen waarop Nessie te zien is, zo beweert hij. De foto van George Edwards is genomen in november vorig jaar, maar werd pas deze week openbaar gemaakt. In de tussentijd is de foto nagekeken door ‘monsterspecialisten van het Amerikaanse leger’, zo vertelde Edwards aan de krant Daily Mail. Het Amerikaanse leger heeft echter geen monsterspecialisten.

De foto lijkt authentiek, maar wat is er op te zien? Op zo’n 800 meter kun je volgens Edwards de ruggengraat van Nessie zien, net boven het water. Op de achtergrond is kasteel Urquhart, zodat we kunnen vaststellen dat het inderdaad om Loch Ness gaat.

Volgens Edwards was het beest gedurende ongeveer 5 minuten te zien aan de oppervlakte van het water. Des te opmerkelijker dat hij in al die tijd slechts één foto heeft gemaakt. Ook nog een foto waarop niet goed zichtbaar is of het om een dier gaat of een boomstam. Omdat de afstand tot het object niet helemaal duidelijk is, kan de omvang van de donkere vlek op de foto ook niet goed worden geschat.

En wie is die meneer Edwards? Hij vaart al dertig jaar toeristen rond op zijn boot Nessie Hunter. Wellicht dat hij het monster-toerisme een kleine oppepper wilde geven?

Follow Faqtman on Twitter