Nieuws

Nieuw: eieren in urine


Een Chinese provincie wil eieren in urine gaan exporteren. Straks gele eitjes in onze supermarkt?

Het is de volgende aflevering in ons feuilleton culinaire urine. Na India en het Saudi-Arabië, zien nu ook de Chinezen de zon in het water schijnen als het gaat om plas. Hoge ambtenaren uit de regio Dongyang (provincie Zhejiang) vinden het tijd dat de wereld hun lokale delicatesse leert kennen: urine-eieren.

Het recept is simpel. Verzamel de urine van jongetje die nog geen tien jaar oud zijn (de lokale school kan helpen). Kook eieren 24 uur in die urine. Pel dan de eieren. Kook ze nog een uur in de urine. Eet de eieren.

Volgens de mensen uit Dongyang zijn deze piseieren erg gezond, ze helpen tegen koorts en een lusteloos gevoel. Mensen in deze Chinese regio eten de eieren al duizenden jaren. Ze vinden het nu tijd dat de rest van de wereld dit gerecht kan kopen.

Over dit onderwerp werd de Faqt hoofdredacteur geïnterviewd door Silvan Stoet op Radio Veronica.