Nerds gezocht!


Volgens sommige vrouwen zijn er te veel van, maar het Amerikaanse leger mist ze. Echte regelrechte nerds.

261204568_6473ec9667_o

Hoewel er de laatste tijd over veel tekorten wordt gesproken is er laatst een wel heel bijzonder tekort besproken door het Amerikaanse congres. Niet het tekort aan olie, duurzame energie of geld, maar het tekort aan slimmeriken oftewel nerds.

Het congres kreeg afgelopen week een waarschuwing: zorg voor meer nerds of we gaan ten onder. Dat was simpel gezegd de boodschap van Dr. Regina Dugan, de baas van DARPA, een instituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie. Dit instituut, dat ook de grondlegger was van het internet, heeft nu een groot gebrek aan nerds.

Het instituut heeft de nerds nodig voor allerlei onderzoeken en er is simpelweg niet genoeg aanwas van whizzkids en specialisten met genoeg kennis. Dit zou komen door het gebrek aan interesse in onderwijs en wetenschap in de VS. Ook speelt geld een rol, DARPA moet rondkomen van steeds minder geld en nerds zijn niet dom en ook zij gaan voor het grote geld.

Om het probleem op te lossen wil de Amerikaanse defensie mp3 spelers gaan verloten, beurzen gaan aanbieden en meeloop dagen gaan organiseren om nerds in de dop te interesseren voor wetenschap, techniek en bouwkunde.

Het Amerikaanse blad Popular Science opperde om nerds te interesseren door hen dates aan te bieden in ruil voor hun kennis. Aan beide kanten zou dan de schaarste op te lossen zijn; het Amerikaanse leger weer slim, de nerd een date.

Foto: Flickr