Negen vrouwen bevrijd uit nep Big Brother huis


Negen vrouwen hebben twee maanden doorgebracht in een villa in Istanbul. Ze dachten dat ze aan Big Brother meededen.

De vrouwen werden gisteren gered door de Turkse militaire politie na twee maanden opsluiting, maakte een politie-woordvoerder in Turkije bekend. Helemaal nep was de BB-villa niet. Camera’s in het huis filmden de vrouwen 24 uur per dag; via een live stream kregen Internet-gebruikers tegen betaling toegang tot de beelden.

De vrouwen, allemaal uit Turkije, waren op een advertentie afgekomen waarin deelnemers werden gezocht voor een “Big Brother-achtige” tv-show. Ze deden auditie voordat ze het huis in mochten.

De ouders van een van de vrouwen belden de politie nadat ze een tijdje niets hoorden van hun dochter. De militaire politie ging op onderzoek en hoorde de vrouwen schreeuwen vanuit het huis, zei de woordvoerder. Daarop bestormde de politie het complex.

De politie heeft drie mannen aangehouden. Volgens de Turkse media hadden de vrouwen een contract getekend waarin stond dat ze geen contact met hun familie zouden hebben. Belden ze wel met huis, of wilden ze voortijdig vertrekken, dan kregen ze een boete van 50.000 Turkse ponden.

Big Brother