Natuurkundeboek verkoophit dankzij Tiger Woods


Dankzij het schandaal rond Tiger Woods zit de verkoop van een natuurkundeboek flink in de lift.

Get a Grip on Physics is een boek dat natuurkunde op een eenvoudige manier uitlegt aan mensen die al een tijdje van school af zijn. Leuk geschreven, veel plaatjes. Alleen tot nu toe wilde het met de verkoop maar niet echt vlotten. Een van de weinige mensen die het boek kocht, was golfer Tiger Woods.

Schijnbaar las hij het boek zo nu en dan in de file, want hij bewaarde Get a Grip in zijn auto. Toen hij op 27 november een ongeluk had – volgens de geruchten reed hij weg van een van zijn buitenechtelijke affaires – vloog het boek door de auto. Toen de politie foto’s maakte, lag het prominent in zicht.

Tijdens het politieonderzoek werd het vastgelegd op de plaats delict foto’s. En zoals dat zo gaat in de VS, stonden die al snel op het net.

Tiger Woods

Sindsdien staat Amazon.com roodgloeiend met aankopen van Get a Grip on Physics. Het boek is in de verkooplijsten van plaats 396.224 naar plaats 2268 gegaan. De uitgever heeft gelijk maar een nieuwe druk besteld en de schrijver, de Brit John Gribbin, weet niet wat hem overkomt. Hij schreef het boek al in 1999. De versie die Tiger Woods bij zich had was een Amerikaanse herdruk uit 2003.

tiger woods II

En Tiger zelf? Die houdt zich héél rustig de afgelopen dagen. Zijn vrouw is inmiddels vertrokken. Heeft de golfer alle tijd om te lezen.